Meillä nukahdetaan itsenäisesti - vihdoin!

Mainos Sleepy.fi // 

Kirjoitin vajaa kuukausi sitten poikamme unitaipaleesta ja haasteista joita koimme unien suhteen poikamme ollessa 6 kuukauden ikäinen. Vajaa kuukausi sitten haasteinamme oli: 
  1. Päiväunien rytmitys ja unien kestot
  2. Liian myöhäinen nukkumaanmenoaika ja yliväsymys
  3. Toistuva heräily yöaikaan
  4. Itsenäisen nukahtamisen taidon puute
Päiväunien rytmitys onnistuu tällä hetkellä melko hyvin ja päivien välillä ei ole suurta eroa siinä, koska unet alkavat. Haasteena on kuitenkin edelleen päiväunien kestot, erityisesti päivän toisien eli keskipäivän unien yhden unisyklin kesto. Tästä harvoin poikamme onnistuu unia jatkamaan ja täten unet tässä kohtaa jää alle tunnin pituisiksi. Auttamatta liian lyhyeksi.

Nukkumaanmenoa olemme kuitenkin aikaistaneet huomattavasti ja nukkumaan poika onkin nyt mennyt ennen yliväsymystä, mikä on oleellisesti rauhoittanut nukkumista ja vähentänyt yöheräilyjä. Tämä on myös tuplannut ellei triplannut minun ja vaimoni kahdenkeskisen ajan iltaisin - se jos mikä on mukavaa!

Kaiken hienoin muutos on ollut toistaiseksi se, että olemme saaneet Sleepyltä saamiamme ohjeita noudattaen poikamme nukahtamaan itsenäisesti omaan pinnasänkyyn ilman tissiä, vaikka ensimmäinen lempeällä menetelmällä toteutettu unikoulu ei ottanut laisinkaan onnistuakseen. Päädyttiin vaihtamaan metodi temperamenttiselle pojalle sopivammaksi eli pistäytymiseen.

Itsenäisen unen opettelua pistäytymiseen perustuvalla unikoulumetodilla on nyt takana viikko. Nukahtaminen on alkanut tapahtumaan ilta illalta nopeammin, vähemmällä protestoinnilla ja ennen kaikkea itsenäisesti omaan sänkyyn. Ennen tätä unikoulua näin ei päässyt tapahtunut koskaan aiemmin ja nyt tämä edistysaskel tuntuukin sen vuoksi erityisen hyvältä. 

Ensimmäisinä iltoina minä sain isänä helpommin poikamme tällä metodilla nukkumaan, mutta nyt näyttäisi siltä, että ei liiemmin ole eroa kumpi tämän hoitaa, kun vaan molempien kanssa iltarutiinit on samanlaiset.  Ensimmäisinä iltoina oli paljon itkua, mutta nyt sänkyyn jäädään jo odottamaan unta kaikessa hiljaisuudessa ja unilelun kanssa painien.

Iltapuuroa odottamassa

Uskon, että olemme tämän viikon ansiosta erittäin monta askelta lähempänä sitä yötä, kun huomaamme nukkuvamme koko perhe läpi yön ilman herätyksiä. Tämä jos mikä motivoi jatkamaan unikoulua johdonmukaisesti eteenpäin! 

Nyt toistaiseksi pisin yksittäinen unipätkä on ollut unikouluun aikana kahdeksan tuntia, mikä on useamman tunnin enemmän mitä aikaisemmin koskaan!

Kun yöunet on saatu vielä paremmalle mallille, tulee kuuloon päiväunikoulun pitäminen, jotta poikamme oppii nukkumaan unia myös sisällä ja jatkamaan unta keskipäivän unien aikaan unisyklistä toiseen. Ajattelisin, että myös päiväunikoulu tullaan pitämään pistäytymiseen perustuvalla menetelmällä, koska teho on iltaisin/öisin ollut tästä erittäin hyvä! 

Tällä hetkellä suurimpia haasteita ovat unen suhteen: 

1. Keskipäivän päiväunien liian lyhyt kesto 
2. Päiväunien nukkumattomuus sisällä
3. Aikaistuneet aamuheräämiset 

Näihin kaikkiin haasteisiin on kuitenkin ratkaisun avaimet olemassa, koska pistäytymisunikoulu toimii meillä ja edellä mainittuihin haasteisiin pitäisi pistäytymisellä saada muutos aikaiseksi johdonmukaisella toiminnalla. 

En voi liikaa korostaa, kuinka tärkeää on ollut saada Sleepyn unikonsultilta Marialta tukea tämän prosessin aikana. Maria on saanut meidät uskomaan, että muutos on mahdollinen ja parhaimmillaan hyvin nopeastikin, kun vaan oikea metodi ja päättäväisyys löytyy. Älkää jääkö yksin tai epäröikö hakea apua lapsen uniongelmien kanssa, on mahtava saada ammattilaiselta ohjeet, joita on helppo noudattaa ja alkaa tulosta syntymään kun oikea metodi löytyy! 

Sleepyllä on heinäkuun loppuun voimassa NUKUTAAN PAREMMIN - verkkovalmennuskampanja, joista saat 10 % alennuksen koodilla KESA10. Tästä klikkaamalla pääse verkkovalmennukseen! 

Kommentit