"Synnytän ennemmin uudelleen kun annan nielunäytteen!"

Kävimme eräänä iltana keskustelua koronanäytteenotosta ja kerroin vaimolleni, että pääsääntöisesti kyseinen näyte otetaan nenänielun kautta pitkällä taipuisalla tikulla. Itse sain tämän ihanuuden muutama viikko sitten kokea silmät vettä valuen nenänielun kautta - onneksi negatiivisen vastauksen kera.

Vaimoni sai myös lähetteen koronanäytteenottoon. Oman flunssaisuuden takia sekä sen vuoksi, että minä toimin hoitoalalla. Hienoa, että näytteenottoon pääsee! 

Kerroin omasta kokemuksesta vaimolleni ja vaimo tokaisi, että "Onneksi se näyte otetaan nenän kautta eikä nielusta!". Kuka hemmetti haluaa, että nenän kautta työnnetään nieluun saakka ohutta taipuisaa pulloharjan näköistä näytteenottotikkua? No, ei kai siinä sitten, jokainen tykkää mistä haluaa.

Kyseenalaistin, että ihan tosiaanko näin on? Kuulemma nielunäyte on kaiken kamalinta mitä voi ihmiskeho voi kokea. Pahempi kuin synnytys? 

"Synnytän ennemmin uudellee kun annan nielunäytteen!" 

Vaimon kilpailuhenkisyydestä kertonee se, että edellä mainitsemani lausahduksen jälkeen perustelut tälle kuului seuraavasti: "Synnytyksestä saa palkinnon, nielunäytteestä ei saa kun oksennusrefleksi aikaiseksi." 

Palkinto synnytyksestä


Uskaltanen väittää, että kovin moni nainen ei ole tästä samaa mieltä. Itsekin toki kyllä mieluummin synnyttäisin kun ajaisin esimerkiksi parran. Tietäisittepä vaan naiset! 


Kommentit