Viikonloppukuulumisia

Olen pitänyt alkuvuoden muutamaa viikkoa lukuunottamatta lyhennettyä viikkoa vuosilomapäiviä käyttäen, kuten myös menneellä viikolla. Tätä tulen jatkamaan myös toukokuun alkuun saakka muutamaa viikkoa poislukien.

On tuntunut äärimmäisen hyvältä olla töissä neljä päivää ja sitten kolme päivää vapailla perheen kanssa. Täysin eri tavalla pääsee rentoutumaan, palautumaan ja olemaan läsnä perhearjessa, kun työviikko katkeaa keskeltä ja on yksi ylimääräinen vapaapäivä. Voisin tottua!

***

Mitä sitten teemme viikonloppuisin perheen kanssa?

Menneenä viikonloppuna näimme molempia poikamme isovanhempia useamman kerran sekä osan isoisovanhemmistakin. Perjantaina illalla poikaamme oli hoitamassa Mummi (=äitini) kun me vanhemmat lähdettiin katsomaan jääkiekkoa. Jäähallille saakka mentiin vaimon kanssa samaa matkaa, mutta vaimoni jatkoi työnantajansa tarjoamaan aitioon katsomaan ottelua ja minä menin omalle kausikorttipaikalleni veljeni ja isäni kanssa. Lasketaanko kahdenkeskiseksi ajaksi kun oltiin kuitenkin samassa hallissa kuudentuhannen muun katsojan kanssa, mutta eri puolilla hallia? No ehkä ei, mut hyvin lähellä oltiin jo kuitenkin kahdenkeskistä aikaa.

Aloimme myös nyt viikonloppuna totuttamaan poikaamme päiväunille paikallaan olevissa vaunuissa kerran päivässä. Vielä jäi vähän työnsarkaa tällä rintamalla, pisin unipätkä kantoi nimittäin ainoastaan 30 minuuttia. Hiljaa hyvä tulee! Jatkamme harjoituksia.

Arkeen sekä viikonloppuihimme kuuluu myös poikamme kylvetyshetket, josta poikamme valtavasti nauttii joka kerta. En tiedä kuinka kauan lopulta poikamme ammeessa viihtyisikään, kun ei anna milloinkaan viitteitä kyllästymisestä vaan roiskuttaa vettä hyväntuulisena koko kylpemisen ajan. Usein hermo menee nimittäin vasta siinä vaiheessa kun me vanhemmat lopetetaan kylpyhetki.

Vesi on selkeästi mieluisa elementti ja kohta pääsemmekin jo aloittamaan vauvauinnin. Tätä kovasti odotamme. Vauvauinnista saadaan perheelle viikottainen yhteinen harrastus ja poikamme alkaa hiljalleen tottumaan entistä enemmän veteen leikin varjolla. Itse pidän uimataitoa yhtenä tärkeimmistä perustaidoista, jonka opettelu on syytä aloittaa mahdollisimman pienenä, jotta kynnys uimiseen/veteen ei kasva liian suureksi. 

Saimme viikonlopun aikana poikamme nukkumaan myös hieman normaalia aiemmin, joten meille vanhemmille siunattiin muutama tunti kahdenkeskistä aikaa. Pitkästä aikaa kaivoimme muutaman lautapelin esille ja pistettiin pelit pystyyn. Meillä on tuttavapiirissä tapana pelata aina kakkossijasta, koska vaimoni nokittaa järjestäen kaikki peleihin osallistuvat luontaisilla pelitaidoillaan. Muutaman kerran on kyllä ihan tosissaan mennyt sipuli jumiin allekirjoittaneella kun ei voittoa itselle irtoa, vaikka kuinka pistää parastaan. Voittosarake näytti nytkin viikonlopun osalta itselleni nollaa...

Turpaan tuli niin että tuntui
Tällä hetkellä ei oikeastaan viikonlopuilta juuri muuta kaipaa! Arkiset touhut, kyläilyt ja ulkoilu on kaiken parasta touhua ja arkirutiinien ylläpitäminen näissä touhuissa on helppoa, mutta ei rajoita menemisiä.  

Tämä viikko on taas lyhennetty viikko töissä, mikä tarkoittaa pidennettyä viikonloppua perheen kanssa. Kolme iltaa menee myös tällä viikolla jäähallilla Ilvesta kannustaen.

Parin viikon päästä viikonloppurutiineihini tulee omalta osaltani muutos päivän ajaksi kun on vihdoin aika juhlistaa varpajaisiani ystävien kanssa!  Tätä viikonloppua on odotettu pitkään. 


Kommentit