Isin raskauskilot

Kaupallinen yhteistyö: Perheliikuntakeskus Hippa


Ensimmäiset kolme blogitekstiäni on ollut enemmän ja vähemmän itseni sekä perheeni esittelyä sekä aikakapseli kymmenen kuukauden takaisesta aina poikamme syntymään eli kahden kuukauden takaiseen aikaan. Nyt on kuitenkin aika vaihtaa isompaan vaihdetta silmään, kertoa ensimmäisestä yhteistyökumppanista ja aloittaa käsittelemään enemmän itse perhe-elämää ja sen vaikutuksia minuun, vaimooni ja meihin. Turvavyöt kiinni! 

Olin jo pidemmän aikaa tuskaillut ennen lapsemme syntymää sitä, kun ei saa aikaiseksi lähteä liikkumaan, uimarengas kertyy kertymistään vyötärölle, vaakalukema nousee, farkkujen napit paukkuu auki itsestään, kaikki vaatteet kiristää ja kasvot leviää. Ei kertakaikkiaan kiinnostanut liikkuminen eikä kyllä liiemmin terveellisen ruokavalion noudattaminenkaan!

Vatsaa ja kiloja tosissaan kertyi samaa tahtia kun vaimolla raskausaikana ja välillä ei voinut olla varma, kumpi sitä vauvaa vatsassaan kantaa. Kaippa se tänä päivänä taitaa olla mahdollista miten päin vaan?

Vaimon kanssa päätettiin ja luvattiin toisillemme odotusaikana, että tilanne muuttuu liikkumisen sekä ulkoilun suhteen kun lapsemme syntyy. Nyt on selkeä tarve lähteäkin ulkoilemaan vaunujen kanssa, koska poikamme pitää siitä huolen nukkumalla vain liikkuvissa vaunuissa. Olemme pitäneet lupauksesta hyvin kiinni ja raskauskilot ovat karisseet, toki vain vaimolta. Kilot ne on ja pysyy minulla, vaikka liikuntaa on tullut lisää. Joululahjaksi saatu Airfryer käy kuumana turhan usein ja siipikastikkeet valuu suupielistä harvase ilta. Lieneekö vaikutusta? 


Olemme käyneet viimeisen kahden kuukauden aikana valehtelematta useammin lenkkeilemässä kun viimeiseen kahteen vuoteen ja kyllä vaan tekee joka kerta ulkoilmaa hyvää keholle ja mielelle. Kelitkin ovat siinä mielessä suosineet, että ei ole tarvinnut vaunuja työntää lumikinoksissa renkaat soikeena ja on ollut leutoa, täten myös pikkumiehen pukeminenkin vaivattomampaa. Ihan mukavaa ulkoilusäätä on siis ollut lenkkeilyyn, vaikka lunta kaipaakin! Sitten kun vielä saisi ruokailut kuntoon, niin alkais läski tirisemaan kun siivet Airfryerissa. 

Olen muutaman viimeisimmän vuoden aikana lenkkeilyn vähäisyydestä huolimatta hyödyntänyt lähellämme sijaitsevan Perheliikuntakeskus Hipan monipuolisia sisäliikuntamahdollisuuksia. Itse olen käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti Hipan rauhallisella ja monipuolisella kuntosalilla, koska kuntosalille ei tarvitse ostaa sitovaa jäsenyyttä, vaan voi käydä oman rytmin mukaan joko kertamaksulla, 8-kerran kortilla tai 3kk-kortilla.  Itselleni toki säännöllinen kuntosalilla käyminen ei tekisi pahaa pitkäaikaisten polvi sekä selkävaivojen vuoksi, mutta mistä voi ostaa motivaatiota? 


Useamman kerran olen käynyt myös kummipoikani sekä hänen siskojen kanssa Hipalla  temmeltämässä, salien ja välineiden ollessa vapaana. Tällöin temmeltämään pääsee VapaaHippa menetelmällä, jolloin kaikki vapaana olevat salit sekä välineet ovat käytössä koko perheen liikuntahetkissä. Silloin vain mielikuvitus on rajana, riemu rajatonta ja kaikilla hiki pinnassa!

Erilaisten jumppasalien sekä kuntosalin lisäksi Perheliikuntakeskus Hipalla on parkoursali, golf simulaattori sekä runsas määrä ohjattua ryhmäliikuntaa. 

Meille ajankohtaisimpana valikoimasta löytyy Äiti-VauvaHippa, jossa liikutaan rennolla meiningillä vauvan ehdoilla. Vaikka jumppa on nimetty äideille, on kyseisillä jumppatuokioilla myös vauvan kanssa ainakin yksi aktiivinen isä huhujen mukaan havaittu. Itse ajattelin myös rohkaistua ja mennä poikamme kanssa kyseiseen jumppaan, kun tilanne sallii. Kyllä me isätkin osataan jumpata! 

Todennäköisimpänä pidän kuitenkin sitä, että jatkossa pojan kasvaessa tulemme käymään koko porukka yhdessä Hipalla. Me vanhemmat voidaan käydä kuntosalilla tai vaikka golf simulaattorilla harjoittelemassa samanaikaisesti kun lapsi/lapset käyvät lasten tunneilla. Vanhemmat voivat unohtaa kahvilassa notkumisen ja liikkua samanaikaisesti. Kätevää, eikö vain!?

Isikin osaa! -blogi ja Perheliikuntakeskus Hippa haluavat yhteistyön alkamisen kunniaksi laittaa arvottavaksi yhteensä kahdeksan lippua VapaaHipppaan ja jakaa liikunnan riemua. Liput arvotaan kahdessa neljän lipun paketissa. Arvontaan pääset osallistumaan Isikin osaa! -blogin Instagram-tilin puolella.

Onko sinulla mielessä aiheita, joista toivoisit minun kirjoittavan tai haluaisit kuulla isän mielipiteen? Kommentoi ehdotuksesi blogin kommenttikenttään! 


Kommentit